הגישה הטיפולית שלנו:
- מעקב וליווי, סדרת טיפולים מוגדרת מראש כדי להבטיח טיפול ממוקד ויעיל.
- מגוון טכניקות וכלים טיפוליים הכוללים תרגילים, טיפולים מנואליים, טכניקות להפחתת כאב, דיקור יבש ושילוב שיטות אימון כגון פילאטיס, יוגה ועוד.
- פיזיותרפיסטים מקצועיים, צוות צוות פיזיותרפיסטים מנוסה בעלי הכשרה אקדמאית ומגוון קורסים עם התמחויות ספציפיות כמו רצפת אגן, וסטיבולרי ועוד.
- זמינות תורים מיידית, אנו תומכים בהענקת טיפול מיידי ככל האפשר.
- טיפול מותאם אישית, אנו בונים תוכנית טיפול ייחודית לכל מטופל, בהתאם לצרכיו, בדיקה יסודית תוך שיתוף מלא של המטופל בבחירת אפשרויות הטיפול. אנו מאמינים ששיתוף פעולה בין מטפל ומטופל והתמדה הם הנוסחה המנצחת לתוצאות הטובות ביותר.
ורטיגו (סחרחורת סיבובית) הינה תופעה בה המטופל מרגיש שהוא נע בסיבוב או שהעולם מסתובב סביב וזאת על אף שאין תנועה כלל. התופעה מוחמרת בתנועות ראש ועלולה להיות מלווה בבחילות, הקאות והפרעות שיווי משקל. הסיבה השכיחה לבעיה זו היא תזוזה של קריסטלים בתעלות הנמצאות באוזן הפנימית.
הטיפול וסטיבולרי נועד להחזיר את הקריסטלים למקומם ולהחזיר את מערכת שיווי המשקל לתפקוד תקין. חזרתם של הקריסטלים למקום מפחית את התופעה עד מעלימה לחלוטין וזאת לעתים תוך טיפול אחד בלבד!
טיפולי פיזיותרפיה לרצפת האגן נועדו לטיפול במגוון רחב של בעיות, כמו דליפת שתן, בריחת גזים ודליפת צואה, עצירות, צניחות של איברי האגן, כאבים באזור פי הטבעת והנרתיק, כאבים בעת קיום יחסים וכאבים כלליים באזור האגן.
בעיות אלו ידועות בפגיעתן באיכות החיים של המטופל ולמרות שכיחותן מרבית המטופלים נמנעים בפנייה לטיפול בשל מבוכה או חוסר מודעות לאפשרויות הטיפול.
הטיפול נועד לנשים וגברים כאחד.
צוות הפיזיותרפיה של פיקה מדיקל כולל פיזיותרפיסטיות בעלות הסמכה לטיפול רצפת אגן הנותנות מענה לטיפול בבעיות אלו. כל זאת על מנת לשפר את תפקוד שרירי רצפת האגן, את איכות החיים של המטופלים וחזרתם לשגרה.
בסל הכלים של הפיזיותרפיסטית מגוון טכניקות ביניהן טיפול ידני, תרגילים, חשמל וכמובן מלווה בהדרכה לתרגילים בבית המותאמים אישית למטופל.
שיקום אורתופדי עוסק בתחום של טיפול בבעיות שלד שריר כגון שברים, דלקות מפרקים, קרעים ברצועות, ניתוחים ועוד. מטרת הטיפול היא לשקם את יכולתו התפקודית של המטופל על ידי הפחתת כאב, תרגילים, פעילות גופנית, חינוך והדרכה. השיקום מסייע לאנשים לשפר את הכוח, יכולת הניידות והעצמאות שלהם לאחר פציעה או ניתוח.
מפרקי הלסת שלנו מאפשרים לנו תנועה חופשית לצורך לעיסה ודיבור. בעיות במפרק הלסת עלול להוביל לתסמינים של חריקות שיניים, כאבי ראש וצוואר, "קנאקים" , כאב בזמן לעיסה ועוד. טיפול בבעיות אלו כולל טכניקות מנואליות, תרגילים, דיקור יבש ועוד.
הטיפול מותאם לאישית למטופל בהתאם לצרכיו האישיים.
שיקום נשימתי הוא אחד מטיפולי היסוד בחולים הלוקים במחלות ריאה חריפות וכרוניות, מטופלים לאחר ניתוחי ריאה או בטן, חולים נוירולוגיים עם ופגיעה בשרירי הנשימה. שיקום נשימתי כולל תרגילים לחיזוק שרירי נשימה, תרגילים לפינוי ליחה, אימון גופני לשיפור סיבולת לב ריאה, טיפול ידני ועוד.
מטרת הטיפול להפחית תסמינים נשימתיים כמו קוצר נשימה או קושי בפינוי ליחה, שיפור הכושר הגופני, התפקוד ואיכות החיים. פיזיותרפיסט מוסמך המתמחה בבעיות נשימה יבנה למטופל תוכנית טיפול מותאמת אישית תוך מתן מענה מיטבי לאותן בעיות.
טיפול לבעיות שמקורן במערכת העצבים המרכזית (שבץ מוחי, פגיעת חוט שדרה ומחלות ניווניות) או מערכת העצבים הפרפרית (תסמונת התעלה הקרפלית, לחץ עצבי מגובר ועוד.)
פגיעות נוירולוגיות עלולות לפגוע ביכולות המוטוריות והתחושתיות ולהוביל לפגיעה ביכולות התפקודית של המטופל. מטרת הטיפול היא לזהות את אותם ליקויים ולטפל באמצעות תרגילים לחיזוק, טיפול תחושתי, תרגילי שיווי משקל ועוד.
מקצוע הפיזיותרפיה עוסק באבחון, שיקום ומניעה של ליקויים במערכת התנועה ונותן מענה לבעיות במגוון רחב של תחומים: אורתופדיה (פציעות שלד שריר), נוירולוגיה (בעיות במערכת העצבים), מחלות נשימה כרוניות, רצפת אגן, הפרעות שיווי משקל, פה ולסת ועוד.
כל אדם המתמודד עם ליקוי במערכת התנועה המגבילה אותו בתפקוד היום יומי יוכל להיתרם מטיפולי פיזיותרפיה.
תוכנית הטיפול נקבעת בשיתוף פעולה מלא בין המטופל/ת והפיזיותרפיסט/ית. תדירות הטיפולים משתנה בהתאם לסוג הפציעה/הליקוי, פרוגנוזה (צפי ההחלמה), קצב השיפור, השגת המטרות שנקבעו במפגש הראשון ועוד.
התמדה בתרגול היא חלק משמעותי בהצלחת הטיפולים שכן היא מאפשרת לפיזיותרפיסט/ית להעריך האם הטיפול מתקדם כמצופה או לא ולבצע התאמות לפי הצורך.
גישה חיובית ואורח חיים בריא (פעילות גופנית סדירה, שינה , תזונה והימנעות מעישון) עשוי לסייע בזירוז תהליך ההחלמה.
כן ולא. ניהול עומסים אופטימלי יכול לסייע לכל אחד להתמודד עם פציעה גם ללא פנייה לגורם מקצועי. יחד עם זאת, הימנעות מתנועה מחשש להחמרה בכאב או חשש להחמרת הנזק הרקמתי עלולה לעכב את תהליך השיקום ולהוביל לנזקים משניים.
גם חזרה מוקדמת לפעילות ללא התייחסות לתהליך ההחלמה הביולוגי של הרקמה עלולה לסכן בפציעה חוזרת ולכן כדאי לפנות לפיזיותרפיסט/ית להתייעצות.